Free unrestricted maps for Rocket R GT and TFC now online

Journeyman28778

"And this one is just right" ~ Goldilocks
Joined
Aug 13, 2017
Messages
1,358
Location
Old Fort, NC 28762 USA
Ride
2020 3R , '11 Rocket III Roadster
Pro license not needed. You can register 5 bikes. Is it showing zero bikes registered?
16 minutes til Wapner.... It doesn't list any bikes, but I did register that one bike. It shows my email address under registered.

I did that before, but it does not list the bike. I checked few minutes ago after seeing your first post and it did have "Update" and it responded with updated, or something. No bikes listed.
 

Planet3

.040 Over
Joined
Mar 28, 2022
Messages
70
Ride
2021 triumph rocket 3R
It just shows my email address. I remember registering the bike before though. This does not require a Pro License does it?

16 minutes til Wapner.... It doesn't list any bikes, but I did register that one bike. It shows my email address under registered.
Click on 3 dots, then License, then it will have "1 bike (4 remaining)"
Click on that and it will have your serial number which shows you're registered
 

Planet3

.040 Over
Joined
Mar 28, 2022
Messages
70
Ride
2021 triumph rocket 3R
16 minutes til Wapner.... It doesn't list any bikes, but I did register that one bike. It shows my email address under registered.

I did that before, but it does not list the bike. I checked few minutes ago after seeing your first post and it did have "Update" and it responded with updated, or something. No bikes listed.
Each time you open tuneecu app, you have to click "update" for license. It's nothing to worry about. I'm guessing you're writing the same map over itself hence the error.
Did you check the ETV tables in your map to make sure its penners?
 

Journeyman28778

"And this one is just right" ~ Goldilocks
Joined
Aug 13, 2017
Messages
1,358
Location
Old Fort, NC 28762 USA
Ride
2020 3R , '11 Rocket III Roadster
Failed!
IMG_1939.jpeg


It's "reprogramming" and failing. It doesn't see a map, or a usable one.
I'm attempting to reload the stock file now.
@Palnet3 Wondering about the registration. It's worked before. It does NOT list my bike, just email address I used to purchase.
Yeah, I definitely tried to load Penner's map, now trying the stock one.

@Penner - sorry to blow up your post. It's obviously not your file. I'm eager to get it in and working. Just trying to figure out what I'm doing wrong and appreciate all those who are sticking with me on this.
 

Planet3

.040 Over
Joined
Mar 28, 2022
Messages
70
Ride
2021 triumph rocket 3R
Failed!
IMG_1939.jpeg


It's "reprogramming" and failing. It doesn't see a map, or a usable one.
I'm attempting to reload the stock file now.
@Palnet3 Wondering about the registration. It's worked before. It does NOT list my bike, just email address I used to purchase.
Yeah, I definitely tried to load Penner's map, now trying the stock one.
Being at 0% after 17 minutes suggests something is wrong.
My VIN doesn't appear but a serial number to indicate registration. If you weren't registered, you wouldn't be able to write to the ecu, or basically it wouldn't start writing at all. If you have "4 bikes remaining" then you're registered
My advice before you fry your ecu is to reach out to tom tom at tuneecu FB group.
 

dougl

Living Legend
Joined
Sep 11, 2005
Messages
2,807
Location
Reno, NV
Ride
2007 R3 Classic
16 minutes til Wapner.... It doesn't list any bikes, but I did register that one bike. It shows my email address under registered. I did that before, but it does not list the bike. I checked few minutes ago after seeing your first post and it did have "Update" and it responded with updated, or something. No bikes listed.
It’s not going to work until you see that your bike is registered under license. To register the bike, connect under ECU and get the green flashing light. The instruction for registering I posted above says that you should go to informations under ECU where you should see your bike, then hit register. Are you not seeing the informations window?
 

Journeyman28778

"And this one is just right" ~ Goldilocks
Joined
Aug 13, 2017
Messages
1,358
Location
Old Fort, NC 28762 USA
Ride
2020 3R , '11 Rocket III Roadster
Being at 0% after 17 minutes suggests something is wrong.
My VIN doesn't appear but a serial number to indicate registration. If you weren't registered, you wouldn't be able to write to the ecu, or basically it wouldn't start writing at all. If you have "4 bikes remaining" then you're registered
My advice before you fry your ecu is to reach out to tom tom at tuneecu FB group.
That was taken at the very start of the process, so it hadn't done anything and was predicting 17 minutes to go. That changed to 99%, etc. and then, always, "Failed."
 

dougl

Living Legend
Joined
Sep 11, 2005
Messages
2,807
Location
Reno, NV
Ride
2007 R3 Classic
Being at 0% after 17 minutes suggests something is wrong. My VIN doesn't appear but a serial number to indicate registration. If you weren't registered, you wouldn't be able to write to the ecu, or basically it wouldn't start writing at all. If you have "4 bikes remaining" then you're registered My advice before you fry your ecu is to reach out to tom tom at tuneecu FB group.
Tom is a good resource. You have to join Facebook, then join the TuneECU group. You can also email the developer (Alain Fontaine) at meeouf@gmail.com.
 

Planet3

.040 Over
Joined
Mar 28, 2022
Messages
70
Ride
2021 triumph rocket 3R
That was taken at the very start of the process, so it hadn't done anything and was predicting 17 minutes to go. That changed to 99%, etc. and then, always, "Failed."
Sorry we couldn't help. It's hard to diagnose without seeing what's going on.
Last 2 questions.
Did you buy your obdlink from ebay or amazon?
Did you choose "Keihin" ecu with your app?
 
Top