No tail light, no license plate light

Discussion in 'General Tech Talk' started by vindex1963, Sep 13, 2019 at 10:22 AM.

  1. vindex1963

    vindex1963 .060 Over

    Country:
    United States
    Messages:
    144
    Featured Threads:
    8
    Likes Received:
    251
    Trophy Points:
    73
    Location:
    Payson Arizona
    Ride:
    2015 Cross Country, 2015 Vstrom, 2006 Rocket 3
    The rest of my lighting works fine. Replaced bulbs, removed side cover and checked the yellow/black wires and plug. Pulled the plug apart and plugged it back in. Fuse #10 is fine. (see I searched!!)

    I removed the small parking light bulbs from the headlight when I added the LED headlight so I don't know if they work. I see many posts with this problem and unless I've missed it I can't find anyone that found a solution.

    Would removing the small bulbs in the headlight break the circuit causing the tail light running light and license plate bulb to not work? I wouldn't think so....

    I added red LED strips to the back as a running light tapping into an unused keyed plug under the tank so I have something back there.
     
  2. Tripps

    Tripps Retired superhero

    Country:
    United States
    Messages:
    5,133
    Featured Threads:
    33
    Likes Received:
    7,680
    Trophy Points:
    823
    Location:
    Florida and NY
    Ride:
    R3T,Sprintona,K1200GT, Blackbird
    I think wire runs under rear fender, tire may have rubbed through
     
    Joesmoe and kenne like this.
  3. vindex1963

    vindex1963 .060 Over

    Country:
    United States
    Messages:
    144
    Featured Threads:
    8
    Likes Received:
    251
    Trophy Points:
    73
    Location:
    Payson Arizona
    Ride:
    2015 Cross Country, 2015 Vstrom, 2006 Rocket 3
    Looking up with a light as far as I could they looked ok. I'll look when I change the back tire. Doing a search there's quite a few threads with this same problem,.
     
    Tripps likes this.
  4. 1K9

    1K9 Big Cruisers 4 Me

    Country:
    United States
    Messages:
    2,951
    Featured Threads:
    1
    Media:
    16
    Likes Received:
    3,102
    Trophy Points:
    823
    Location:
    Clear Lake / Houston, Texas
    Ride:
    2007 Rocket III
    You have unleashed the Electrical Kraken in the Rocket :eek:

    imagesJGJYTGDH.jpg

    Last time we saw this happen it almost put Sonny in the hospital :laugh:
     
  5. Fingers

    Fingers Living Legend

    Messages:
    2,643
    Featured Threads:
    3
    Likes Received:
    1,427
    Trophy Points:
    823
    Location:
    Ocala fl
    Ride:
    2015 R3T
    Sometimes when you take the little bulbs out the contacts short out
     
    TURBO200R4 and R-III-R Turbo like this.
  6. vindex1963

    vindex1963 .060 Over

    Country:
    United States
    Messages:
    144
    Featured Threads:
    8
    Likes Received:
    251
    Trophy Points:
    73
    Location:
    Payson Arizona
    Ride:
    2015 Cross Country, 2015 Vstrom, 2006 Rocket 3
    Oh great!! :D
     
  7. R-III-R Turbo

    R-III-R Turbo Warp Speed: ENGAGE

    Messages:
    1,262
    Featured Threads:
    27
    Media:
    85
    Likes Received:
    1,907
    Trophy Points:
    223
    Location:
    Ireland
    Ride:
    '10 Supercharged Carpenter'd Roadster, 04 Hayabusa
    Correct, and this would blow fuse #10, the same one that supplies tail and number plate lights.


    (Assuming fuse 10 is still good, as you say)

    The tail & number plate lights share a - with the rear indicators, but their + is separate; do your rear indicators work?

    If yes, the issue must be with the + to the tail & number plate lights (solid yellow wire).. check for 12v at fuse #10; if it has 12v the prob will be between the fuse and the tail & plate lights, along that yellow wire.

    If no, it looks like a prob with the black ground wire for all the rear end lights.. suggest to check for 12v at the in the tail & plate light sockets, using chassis as ground (-), to verify.
     
    Last edited: Sep 13, 2019 at 2:25 PM
  8. Jag

    Jag Living Legend

    Country:
    United States
    Messages:
    3,138
    Featured Threads:
    28
    Likes Received:
    4,276
    Trophy Points:
    823
    Location:
    Cape May Co. NJ
    Ride:
    2013 R3T
    Worse, buy a Yamaha!
     
    Tripps likes this.
  9. Tal

    Tal Living Legend

    Messages:
    3,468
    Featured Threads:
    37
    Media:
    2
    Likes Received:
    8,124
    Trophy Points:
    823
    Location:
    Christchurch, New Zealand
    Ride:
    2016 Triumph Rocket Roadster ABS A2
    It is definetly the park lights..they are spade contacts and will short causing your problem...either put the bulbs back in or cut the spade contacts off...and replace fuse..good to go.
     
  10. vindex1963

    vindex1963 .060 Over

    Country:
    United States
    Messages:
    144
    Featured Threads:
    8
    Likes Received:
    251
    Trophy Points:
    73
    Location:
    Payson Arizona
    Ride:
    2015 Cross Country, 2015 Vstrom, 2006 Rocket 3
    Thank you everyone I'll get busy checking out your suggestions.
     
    TURBO200R4 likes this.
Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice