oem headlight off switch

nightrocket

.040 Over
Joined
Aug 12, 2007
Messages
99
Location
boise idaho
so i recently read that the triumph logo that looks like a button on the right hand grip is a headlight off switch if the bike isnot a usa build. how would someone go about getting one of those switches so as to install an accesory and make it look stock or poss a hiden switch? just a thought
 

Sightglass

.020 Over
Joined
Sep 17, 2007
Messages
26
You can't get an on / off switch. The entire motorcycling world went to lights on at all times about a year ago, so the part numbers have been removed for the dealer parts listings.
 

HeR3tic

Living Legend
Joined
Nov 25, 2006
Messages
3,454
Location
Heart of Dixie (Alabama)
I'll be horned:eek: And here I thought that was for some high dollar accessory I've not yet plugged into. And I need that switch for when I'm tuning the beast and I don't want the headlight running the battery down. :(
 
Last edited:

Sightglass

.020 Over
Joined
Sep 17, 2007
Messages
26
I'll be horned:eek: And here I thought that was for some high dollar accessory I've not yet plugged into. And I need that switch for when I'm tuning the beast and I don't want the headlight running the battery down. :(

We pull the 20 amp fuse to save the battery while doing mapping. It kills the head lights, but the bike will not start without that fuse.
 

HeR3tic

Living Legend
Joined
Nov 25, 2006
Messages
3,454
Location
Heart of Dixie (Alabama)
I'm not coordinated enough to put the fuse in and take it out and put it back in again and again with operations on the TuneBoy Diagnostics that require it to be running and not. I'd sure like that switch ;) ? Is there a micro fuse with a switch on it :D
 

3ngin33r1

Supercharged
Joined
Sep 13, 2007
Messages
234
Location
Kingston, WA
I just bought a right hand control for a MY96+ Trophy that appears to have the headlight control switch. Of course, I had to get it out of the UK and pay a bit for shipping...

I'll let you know how it goes.
 

3ngin33r1

Supercharged
Joined
Sep 13, 2007
Messages
234
Location
Kingston, WA
I looked for one on ebay.co.uk, found someone willing to ship to the US and it was a done deal. What sucks is that $1USD = .047GBP.

Total after shipping was $50.

May seem steep for some but I think it'll be worth it in the end to have a factory switch.

Once I get it, maybe it's made by someone else (outsourcing by Triumph would be such a huge surprise...) and I can get the manufacturer part number. Who knows....
 

Similar threads

Top
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of R3Owners. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker for R3Owners.Net.

I've Disabled AdBlock