Little help with outlaw pipes please

Huffa

.020 Over
Joined
Jul 24, 2018
Messages
25
Location
Oxfordshire
Ride
Rocket roadster
Hi all
I've just installed a set of Dave platt outlaw exhausts and k&n filter on a 14 plate rocket roadster as I'm sure a lot of people have but I'm getting loads of black smoke which I guess is from over fueling.
Got an ecu cable on the way so I was wondering if anyone can point me in the direction of a map that can help. Or any other suggestions would be much appreciated. They sound great by the way.
Cheers
 

Nat67

Rockgoblin
Joined
Jun 9, 2016
Messages
4,527
Location
Dartmoor England
Ride
Rocket 3 2010 roadster
Hey Huffa ,
It's strange you should be running rich with the combo you have ? By all rights you should be lean , way lean ! What pipe and filter was on the bike before and how did she run ? If you went from standard pipes and filter then I would suggest you look over what you have done , make sure everything is connected back up as it should be . Where have you mounted your AIT sensor ?
 

Nat67

Rockgoblin
Joined
Jun 9, 2016
Messages
4,527
Location
Dartmoor England
Ride
Rocket 3 2010 roadster
Hey Huffa ,
It's strange you should be running rich with the combo you have ? By all rights you should be lean , way lean ! What pipe and filter was on the bike before and how did she run ? If you went from standard pipes and filter then I would suggest you look over what you have done , make sure everything is connected back up as it should be . Where have you mounted your AIT sensor ?
Oh and welcome from sunny Dartmoor !
 

Huffa

.020 Over
Thread starter
Joined
Jul 24, 2018
Messages
25
Location
Oxfordshire
Ride
Rocket roadster
Calling @Nat67

Welcome - but update your profile so we know where in the UK you're at.
Hey Huffa ,
It's strange you should be running rich with the combo you have ? By all rights you should be lean , way lean ! What pipe and filter was on the bike before and how did she run ? If you went from standard pipes and filter then I would suggest you look over what you have done , make sure everything is connected back up as it should be . Where have you mounted your AIT sensor ?
Hi Nat67
I had the triumph aftermarket pipes on before with their map but the insides rotted away. Everything else standard. Though it ran like **** the last time out there wasn't any black smoke until I changed pipes
 

Huffa

.020 Over
Thread starter
Joined
Jul 24, 2018
Messages
25
Location
Oxfordshire
Ride
Rocket roadster
Hi Nat67
I had the triumph aftermarket pipes on before with their map but the insides rotted away. Everything else standard. Though it ran like **** the last time out there wasn't any black smoke until I changed pipes
Haven't done anything with the sensor I'm new to all these intelligent engines
 

Huffa

.020 Over
Thread starter
Joined
Jul 24, 2018
Messages
25
Location
Oxfordshire
Ride
Rocket roadster
Very strange as all you have put on is a slip on exhaust and a underseatk&N (as you said k&n filter) hope it is something simple
Hi Scot
Yep just an underseat k&n nothing major. It has to happen now with calne bike show at the weekend
 

Similar threads

Top
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of R3Owners. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker for R3Owners.Net.

I've Disabled AdBlock