In need of info for tune ecu. Help please.

oradbaforpsoft

.020 Over
Joined
Jun 14, 2010
Messages
45
Location
Independence, MO
Ride
2003 Tiger 955i
Good day eh.
That's Canadian for "hope you're doing good"
I bought the tune ecu app a bunch of years ago and had it on an old phone. Now with a new (to me) Rocket and a long gone phone I am trying to put a different tune into the bike. 20368 nells tune. I down loaded the app on my tablet, got the original tune saved and put in the new tune.
Bike won't srart or even turn over. Fuel pump fires up but nothing when I touch the starter. Any ideas. Thanks. Cliff
Hoping it's not this simple, but when I felt the cold hand of fear clutch my heart when doing the same thing, my battery had drained enough to not want to fire up - Also, check the positive battery terminal is properly attached. That was my problem at the time - but I only found out after I bought a new Battery.
Also, I assume you made sure the new tune was compatible with the R3 you have now..
Finally, try reload the original tune to see if can undo the process and confirm it fires up with the tune it came with?
 

Frans

.020 Over
Joined
Mar 5, 2021
Messages
36
Ride
Rocket roadster
Had the same issue after loading a new map, no click, nothing, had the battery on a charger. Disconnected the OBD cable and flipped the kill switch a few times and it started.
 

TURBO200R4

stand up straight and grab the world by the a$$
Joined
Jan 24, 2013
Messages
6,153
Location
TUCSON AZ
Ride
07 rocket III classic
Had the same issue after loading a new map, no click, nothing, had the battery on a charger. Disconnected the OBD cable and flipped the kill switch a few times and it started.

on some cars where we clear codes we have to cycle the key three times to complete the operation.
just maybe it sets a code that wont let it start and doing the cycles help.
also there is a fall over sensor when it sets u have to cycle the ign switch
hth
 

Apollo 18

speed kills but you get there faster
Joined
Jul 27, 2020
Messages
69
Location
NH
Ride
2016 R3R
If it was a ford and battery dies or computer crapped out in the middle of a download I would tell you to pull battery and touch the terminals for a few min (capacitive discharge) then re connect and try again with the software. Dunno if this works for our Rockets but this is common in the dealership when someone thinks they have " Brick'd" a module. 2 cents
 

2012cliff

Supercharged
Thread starter
Joined
Jul 24, 2012
Messages
361
Location
close to winnipeg,canada
Ride
2008 tour
Thanks for all the thoughts and concerns. I got it figured out. Actually came across a different post which solved my problem. I changed my handle bars and damaged the clutch sensor. When I realized what I had done I shorted the wire and the bike started right up. I remembered to do the ten min. Idle and will be checking the new tune tomorrow.
Thanks.
 

2012cliff

Supercharged
Thread starter
Joined
Jul 24, 2012
Messages
361
Location
close to winnipeg,canada
Ride
2008 tour
I am looking for info on the clutch sensor (attached to clutch lever). I am wondering if there will be any issues if I leave it permanently shorted.
 

cdenley

Standard Bore
Joined
Jan 29, 2021
Messages
6
Location
Elgin, IL
Ride
2008 Rocket III
I am looking for info on the clutch sensor (attached to clutch lever). I am wondering if there will be any issues if I leave it permanently shorted.
I know with some bikes shorting the clutch lever sensor will actually change the way the bike performs, but I'm not sure about the Rocket.
 

Martin-Brighton-uk

Supercharged
Joined
May 7, 2014
Messages
334
Location
Faygate UK
Ride
2011 Roadster in Red Haze; Honda Blackbird
I know with some bikes shorting the clutch lever sensor will actually change the way the bike performs, but I'm not sure about the Rocket.
Yes I found this while I was running the Rocket after putting engine back in. The swingarm, final drive and bevel box were off when I first tried it to check running and gear engagement. I noted that when I select second gear from Neutral the engine sound did not change when the gear indicator was showing 2 until the clutch switch was disengaged then the engine mapping seemed to change, this corresponds with the map I tables. What I'm try to say is unless the clutch switch goes back open, the engine runs on the I(N) map even with 2 showing on the gear position selector on the clocks, it didn't make the I(2nd) map engage till the clutch switch was out.
 
Top
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of R3Owners. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker for R3Owners.Net.

I've Disabled AdBlock