dougl

Living Legend
Joined
Sep 11, 2005
Messages
2,488
Location
Reno, NV
Ride
2007 R3 Classic
OK great.
Regarding the 'less peppy' perception - are you sure you are in sport mode (or whatever mode you were in before the DNK map was put in)?
You have to look at the ETV tables in the stock tune to make sure which one is the sport mode. It looks like #3 is sport. So the #3 ETV in the DNK should be the most aggressive.
 

jackrotten

.020 Over
Joined
Oct 31, 2020
Messages
22
Ride
2020 Rocket 3 GT
I am definitely in Sports Mode. And the Sports Mode map is in Sport (checked just in case). It's probably just me with dull senses due to being under the weather a bit.
 

dougl

Living Legend
Joined
Sep 11, 2005
Messages
2,488
Location
Reno, NV
Ride
2007 R3 Classic
I am definitely in Sports Mode. And the Sports Mode map is in Sport (checked just in case). It's probably just me with dull senses due to being under the weather a bit.
There are 4 etv maps for each riding mode. I assume these are for different gears and gear ranges (since there are 6 gears but only 4 tables) and they are different from each other in the stock tune. How does this look in the DNK tune?
 

jackrotten

.020 Over
Joined
Oct 31, 2020
Messages
22
Ride
2020 Rocket 3 GT
There are 4 etv maps for each riding mode. I assume these are for different gears and gear ranges (since there are 6 gears but only 4 tables) and they are different from each other in the stock tune. How does this look in the DNK tune?
The total amount of maps I have include F1, F2, F3, L1, L2, L3, I (1st), I (2nd), I (3-6th), I (N), ETV1(1), ETV2(1), ETV3(1), Air/Fuel, Idle and lastly F-L Switch

I assume ETV1(1) is RAIN, ETV2(1) is ROAD and ETV3(1) is SPORT. I always have mine in sport mode or rider mode, of which rider mode has the sport map. I assume the "I" maps are Ignition mapping. But I don't know for sure. I have 3 mode maps.
 

dougl

Living Legend
Joined
Sep 11, 2005
Messages
2,488
Location
Reno, NV
Ride
2007 R3 Classic
The total amount of maps I have include F1, F2, F3, L1, L2, L3, I (1st), I (2nd), I (3-6th), I (N), ETV1(1), ETV2(1), ETV3(1), Air/Fuel, Idle and lastly F-L Switch

I assume ETV1(1) is RAIN, ETV2(1) is ROAD and ETV3(1) is SPORT. I always have mine in sport mode or rider mode, of which rider mode has the sport map. I assume the "I" maps are Ignition mapping. But I don't know for sure. I have 3 mode maps.
There are more. Swipe towards the right on F1 or F2 and you get an F trim map. The I maps are ignition advance by gear. The rider modes are controlled by the ETV tables: 1, 2, and 3 are Rain, Road, and Sport. At the bottom of ETV1(1), hit the little arrow. A window pops up where you can select ETV1(1), ETV1(2), ETV1(3) and ETV1(4). Same with ETV2 snd ETV(3).
 

jackrotten

.020 Over
Joined
Oct 31, 2020
Messages
22
Ride
2020 Rocket 3 GT
There are more. Swipe towards the right on F1 or F2 and you get an F trim map. The I maps are ignition advance by gear. The rider modes are controlled by the ETV tables: 1, 2, and 3 are Rain, Road, and Sport. At the bottom of ETV1(1), hit the little arrow. A window pops up where you can select ETV1(1), ETV1(2), ETV1(3) and ETV1(4). Same with ETV2 snd ETV(3).
You've been a massive help, thank you! My ETV3 (1-4 are all the same with an aggressive throttle). Like I said earlier, I think it's just me being desensitized. I'm gonna give it a few rips today now that I'm feeling normal and see what I feel about it.
 

dougl

Living Legend
Joined
Sep 11, 2005
Messages
2,488
Location
Reno, NV
Ride
2007 R3 Classic
You've been a massive help, thank you! My ETV3 (1-4 are all the same with an aggressive throttle). Like I said earlier, I think it's just me being desensitized. I'm gonna give it a few rips today now that I'm feeling normal and see what I feel about it.
Try loading the stock map for comparison. Do the reset adapt and let it run for 20 min as per instructions in TuneECU manual every time you load a tube.
 

jackrotten

.020 Over
Joined
Oct 31, 2020
Messages
22
Ride
2020 Rocket 3 GT
Try loading the stock map for comparison. Do the reset adapt and let it run for 20 min as per instructions in TuneECU manual every time you load a tube.
I did the reset but didn't let it run for 20 mins. I'll try that shortly, thanks.
 

dougl

Living Legend
Joined
Sep 11, 2005
Messages
2,488
Location
Reno, NV
Ride
2007 R3 Classic
I did the reset but didn't let it run for 20 mins. I'll try that shortly, thanks.
Reset adapt is to factory defaults. The 20 minute deal is to adapt the idle to local altitude and temperature. The bike will adapt on its own in time.
 

Similar threads

Top
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of R3Owners. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker for R3Owners.Net.

I've Disabled AdBlock